VIKTORS FARMOR
Elleparken 103
8520 Lystrup
tlf. 86 22 71 81
fax 86 22 71 96
info@viktorsfarmor.dk
Rejsegarantifonden
reg. nr. 1923
Till botten  

Sankt Petersborg


Sankt Petersburgs kulturrikedomar

Sankt Petersburg och området omkring Ladoga-sjön är som en levande historiebok som rymmer stora kulturskatter och arkeologisk vittnesbörd från forntiden. Mammutskelett berättar om den tidigaste historien. Vikingagravar om nordbornas historia. Men först och främst är Sankt Petersburg det ryska tsarrikets huvudstad med det imponerande Vinterpalatset och Det Ryska Versailles – Petershof.

Vi ser Eremitagemuseet, katedraler, konstsamlingar, kaskader och springbrunnar och försöker hinna med allt på en vecka.

 

Andra resor med historia som bärande tema. 

 

Dag 1

Ankomst till Sankt Petersburg och inkvartering på 4*-igt hotell.

 

Dag 2 Peter/Paul-fästningen och -katedralen

Turen startar vid Peter-Paul-fästningen, stadens första byggnadsverk, och Peter-katedralen, där tsarfamiljens gravar är belägna.
Stadens grundare, Peter den Store, ligger begraven i katedralen, liksom hans efterföljare, bl a den danska prinsessan Dagmar – ryska tsarinnan Maria Fedorovna.
Efter lunch besöker vi Kasan-katedralen, stadens domkyrka, där prinsessan Dagmar vigdes med den ryska tronföljaren Alexander.

Dag 3 Stadsrundtur

Stadsrundtur med buss. Vi besöker Piskarevskoje – minneskyrkogården, där ca en halv miljon invånare som dödades under belägringen vid andra världskriget ligger begravna i massgravar.
Efter lunch besöker vi Zoologiska Museet, där vi ser världens enda mumie av mammutelefanter, som levde i Sibirien för 40 000 år sedan.

Dag 4 Eremitagen med Vinterpalatset

Sightseeing i Eremitage-museet, som rymmer en av världens största konstsamlingar med nästan 3 miljoner konstverk. Samlingarna omfattar målningar och skulpturer, möbler, porslin, vapen osv från alla tider. Det är över 2 km salar och gallerier inrymda i 5 olika byggnader. En av dem är Vinterpalatset, uppförd i den kända pastellfärgade barockstilen Sankt Petersburg. Det tog åtta år att bygga palatset med sina 1050 rum.

 

Dag 5 Staraja Lagoda

Staraja Lagoda, som vi besöker idag, är en av Rysslands äldsta skapelser söder om Ladoga-sjön, 12 mil från Sankt Petersburg. Platsen var en knutpunkt på vikingarnas handelsväg till Konstantinopel och vikingagravar berättar om nordbornas närvaro. Arkeologiska fynd leder ursprunget till 700-talet och visar på såväl skandinavisk som slavisk bebyggelse.

 

Dag 6 Peterhof

Färden går till Petershof, tsarens sommarresidens, ”Det Ryska Versailles”, som ligger vid Finska Bukten, 3 mil från Sankt Petersburg. Petershof kallas också ”Springbrunnarnas huvudstad” efter Den Stora Kaskaden med tre konstgjorda vattenfall, 64 springbrunnar och 37 förgyllda statyer, som utgör en imponerande syn. Det enorma praktpalatset ligger i en park på 600 ha, som rymmer 20 palats och paviljonger till tsarens gäster.

 

Dag 7 Fri dag

Hela dagen är fri, men färdledaren hjälper till med råd, tips och t ex teaterbiljetter. 
 

Dag 8

Hemresa till Köpenhamn.

Priset omfattar:

Reguljärt flyg t/r Köpenhamn – Sankt Petersburg
Hotell med halvpension
Alla utflykter och entréutgifter beskrivna i programmet

Inte inkluderat i priset:
Avbeställningsskydd
Personlig reseförsäkring
Visum till ryssland (f.t DKr 380:-)Till toppen  


Tipsa en vän

Skriv ut
Efterårsferie
12. oktober 2008 - 19. oktober 2008

Sveta Bidstrup

13.600 kr.

Priset omfattar

Enk.rumstill.:
1.400


> Beställ här