VIKTORS FARMOR
Elleparken 103
8520 Lystrup
tlf. 86 22 71 81
fax 86 22 71 96
info@viktorsfarmor.dk
Rejsegarantifonden
reg. nr. 1923
Till botten  

Kambodia och Laos


Österns gamla tempel, djungelliv och stambyar

Dag 1 

Avresa från Köpenhamn. Mellanlandning i Bangkok.

2. Dag

Ankomst till Siem Riep i Kambodja på morgonen. Inkvartering i Siem Riep, där vi har tre övernattningar. Förmiddagen används till vila efter den långa flygresan.
På eftermiddagen kör vi till tempelområdet vid Angkor Wat, bestiger Bakheng Hill och njuter av solnedgången över de många templen. 
 

Dag 3

Idag besöker vi det fantastiska Bayon Tempel. Vi vandrar genom västporten av Angkor Thom Ancient City och vi besöker också Baphuon–templen mm.
På eftermiddagen vandrar vi genom den södra porten till Angkor Thom City och vi besöker djungeltemplet Ta Prohm. På kvällen äter vi middag på lokal restaurang där det är uppträdande av klassisk dans (Apsara Dance Show). 
 

Dag 4

Förmiddagen är avsatt till besök i Angkor Wat. Det blir tid att studera såväl den enastående arkitekturen som relieferna. Vi äter lunch på lokal restaurang.
På eftermiddagen besöker vi Banteay Srei-templet (från 900-talet). I templet ser vi några av de finaste exemplen på Khemer-skulpturer. Vi besöker dessutom en intressant närliggande by. Vi får också möjlighet till ballonguppstigning utanför Angkor Wat för att beundra hela tempelområdet från luften. 
 

Dag 5

Vi kör till sjön Tonie Lap, där vi går ombord på en båt som på ca 1½ timme tar oss till Prek Toal. Vi besöker några fiskebyar och får information om de olika tekniker som används. Vi seglar också till ett fågelreservat, där fåglarna bygger sina reden på flytande öar. Lunchen intar vi på en flytande restaurang i sjön.
Senare besöker vi ”Artisan d’Angkor”, ett EU-stött projekt, för uppfödning av silkesmaskar. Vi ser hela processen med odling av mullbärsträd, spinning, färgning och vävning av silket. Det är föräldralösa ungdomar och fattiga från landsbygden som sköter arbetet. De får utbildning i behandling av silket, och tanken är att efter de är upplärda kunna vända tillbaka till sina byar och introducera tekniken till landsbygden.
Middagen äter vi på lokal restaurang. 
 

Dag 6

Vi kör till Kampong Thom, där det finns en intressant grupp tempel från 600-talet. Platsen var Khemer’s huvudstad före flytten till Angkor. Under dagen stannar vi för att se den gamla kanalen (prek i Khmer), som var betydande för infrastrukturen i det angkorianska imperiet. Vi gör också ett stopp hos den lokala smeden, som arbetar efter uråldriga traditioner. Övernattning i Kampong Thom.

 

Dag 7

Dagens mål är Pnom Penh och under dagen blir det stopp för att bl a se stenhuggare i arbete vid foten av Santuk-berget. Vi stannar också till i en by där det tillverkas silver- och koppararbeten. Efter inkvarteringen i Pnom Penh åker vi i rickshaws till Nationalmuseet, Silverpagoden och Kungapalatset. Sist på eftermiddagen gör vi en båttur i träbåt på floden Tonle Sap och vi njuter vi kvällens middag ombord. Vi har två övernattningar i Pnom Penh.

 

Dag 8

Pnom Penh blev tidigt kallad ” Orientens Paris” på grund av sin speciella charm och den vackra arkitekturen, en blandning av Khmer och fransk kolonialstil.
Vi besöker den ryska marknaden, som är särskilt känd för konsthantverk och antikviteter. Därefter kör vi till Tuol Sieng, den plats där fiender blev förhörda, torterade och ihjälslagna. Här finns ett museum med foton och texter från ett mörkt kapitel i landets historia.
Eftermiddagen är fri då man på egen hand kan uppleva vattenfestivalen som går av stapeln vid denna tid. Festivalen äger rum på Chakmotuk-floden framför det kungliga palatset. Som åskådare ser vi deras metoder på kappseglingen i förnämt utsmyckade båtar. Invånare från hela landet har samlats och det blir konserter i samband med kappseglatsen. Reseledaren sörjer för en god middag på lokal restaurang denna kväll. 
 

Dag 9 

Tidigt på morgonen kör vi till Kampot för att besöka ett intressant tempel. ”Chisor Mountain-top Temple”. Kampot är en charmig stad belägen vid en flod. Staden anlades omkring 1900 av fransmännen.
Därefter fortsätter vi till Kep, en liten kuststad där vi intar vår lunch och njuter att vad havet bjuder. På eftermiddagen finns tid för vila eller en simtur. 
 

Dag 10 
På morgonen besöker vi krabbmarknaden och därefter åker vi rälsbuss till grottorna i Phnom Chnom där vi ser pre-angkorianska lämningar av stalagmiter och stalagiter. På eftermiddagen kör vi till Sihanoukville där vi har två övernattningar.

 

Dag 11

På förmiddagen besöker vi den lokala fiskmarknaden.
Eftermiddagen är fri för vila på stranden. Det finns möjlighet till en båttur till några öar där man får uppleva regnskogen. På kvällen njuter vi en BBQ-middag på stranden. 
 

Dag 12 

Vi kör tillbaka till Phnom Penh och gör flera intressanta stopp under vägen. Efter ankomsten åker vi till en dansskola för att se hur barn ända ner till 3-4 års ålder får undervisning i de gamla klassiska danserna.  

 

Dag 13

Vi har nu två dagars spännande seglats på Mekong-floden framför oss.
Vi går ombord på en speed-båt och kan njuta av en vacker tur med fantastiska panoramautsikter. Lunch serveras ombord medan vi iakttar scenerierna längs floden. I Kratie går vi iland för att övernatta på hotell.

Dag 14

På morgonen gör vi en kort segeltur på floden för att titta efter floddelfiner, en art som finns endast i Kambodja. Vi seglar vidare i privat båt till Stung Treng, en mycket fin segeltur. Lunch ombord. Vi går iland vid ett par tillfällen bl a för att se Bakvek Pagoden, som är från 5-600-talet. Vi besöker också templet Preah Ko (500-talet). Inkvartering i Stung Treng.

 

Dag 15

Vi kör till gränsen mot Laos. Efter att gränsformaliteterna är klara fortsätter vi till Ban Nakasang. Här gör vi en kort båttur till Ban Khone, där vi ser många gamla franska byggnader. Vi seglar i ett område med mer än 4000 öar och på vägen ser vi ett av de vackraste vattenfallen, Liphi. Tillbaka i Nakasang kör vi till det berömda vattenfallet i Khone Phapeng, Sydostasiens största.
På eftermiddagen kör vi till Pakse och på vägen dit gör vi ett stopp vid Wat Phou, ett av Khmer’s äldsta tempel (700-1000-talen). Templet finns på UNESC’s lista över kulturella världsarv. Inkvartering på hotell i Pakse. 
 

Dag 16 
Flyg till Vientiane, Laos’ huvudstad. Efter inkvartering gör vi stadsrundtur. Vi ser bl a templet Wat Sisaket, som innehåller flera tusen ministatyer av Buddha. Vi ser också Wat Prakeo, tidigare det kungliga templet, samt den heliga stupa That Luang. På kvällen beundrar vi solnedgången över Mekong-floden. 

 

Dag 17

Vi kör till Vang Vieng och på väg dit ser vi t ex saltutvinning och vinframställning. Vi äter vår lunch nära sjön Nam Ngum. Vi besöker också en stamby där vi har möjlighet till bra inköp på den lokala marknaden.

 

Dag 18

Vi kör till Tham Chang som bjuder på vackra utsikter över landskapet och staden Vang Vieng. En mycket fin körsträcka tar oss till Luang Prabang. På väg dit besöker vi flera stambyar och är framme i solnedgången i Luang Prabang där vi övernattar tre nätter. 

 

Dag 19

Vi stannar hela dagen i denna gamla stad som finns på UNESCO’s lista. Vi går ombord på en båt för en segeltur till de heliga Buddha-grottorna i park Ou. Vi får också se traktens vinframställning (risvin).
Efter lunch besöker vi de heliga Buddha-grottorna vid Tham Ting och Thamphoum där det finns flera hundra Buddha-statyer i olika storlekar. Senare gör vi ett besök i en charmerande vävby.

Dag 20

Besök på Nationalmuseet, som tidigare var det kungliga palatset. Därefter kör vi till det vackra vattenfallet Kouangsi, ett av de finaste vattenfallen i Laos. På väg tid besöker vi flera stambyar.
Vid middagstid flyger vi till Bangkok för vidare flyg mot Köpenhamn.  

 

Dag 21

Ankomst till Köpenhamn på morgonen.

Priset omfattar:

Reguljärt flyg Köpenhamn – Kambodja
Returflyg Laos – Köpenhamn
Inrikesflyg i Laos
Hotell med helpension
A/C buss
Båtutflykter
Tur i rickshaw och rälsbuss
Ballonguppstigning vid Angkor Wat
Klassisk dansshow i Siem Riep
Alla utflykter och entréavgifter beskrivna i programmet
Lokala engelsktalande guider
Dricks till lokalguide och chaufför


I priset ingår inte:
Avbeställningsskydd
Personlig reseförsäkring
Visum och avreseskatt (f t totalt $ 45,-)


Praktiske oplysninger

Detta är en ”Viktors Farmor Adventure”-resa. En resa där vikten är lagd på enastående upplevelser, men där man ska vara förberedd på att ha en viss scout- och överlevnadskänsla, både vad det gäller inkvarteringar och ändringar i programmet. Dessa resor är mer strapatsrika än övriga resor i programmet.Kort

Till toppen  


Tipsa en vän

Skriv ut
Tur 1
14. november 2008 - 4. december 2008

Claus Andersen

32.300 kr.

Priset omfattar

Enk.rumstill.:
3.700


> Kontakt
Tur 2
21. november 2009 - 11. december 2009

Tue Abelskov

32.300 kr.

Priset omfattar

Enk.rumstill.:
3.700


> Beställ här