VIKTORS FARMOR
Elleparken 103
8520 Lystrup
tlf. 86 22 71 81
fax 86 22 71 96
info@viktorsfarmor.dk
Rejsegarantifonden
reg. nr. 1923
Till botten  

Sydindien med Tranquebar


Tempel, folkliv och storslagen natur

En 17-dagars äventyrsresa i södra Indiens storslagna landskap.
Vi reser genom tre nationalparker, ser några av Indiens mest imponerande tempelkomplex och får närkontakt med befolkningen.
Vi träffar stamfolk i bergen, skolelever, byinnevånare och fiskare. Alla mottar oss med öppenhet och vänlighet. En speciell upplevelse är besöket i den gamla danska handelsstationen Tranqueber.
En annan höjdpunkt är Backwater-seglingen i Kerala, där vi övernattar på en husbåt och upplever livet längs stränderna. I Kerala kan man dessutom njuta en traditionell indisk Ayurveda-massage, som är bra både för kropp och själ.
Resan startar och slutar i Bombay, där det också finns tid för stadsrundturer.


 

Dag 1 Avresa

Flyg från Köpenhamn klockan 16.50. Mellanlandning i Helsingfors.

 

Dag 2 Ankomst till Bombay kl 07.15

Vi gör en stadsrundtur men det finns också tid för vila efter den långa flygresan. På rundturen besöker vi bl a Haji ali Moscue från 1400-talet. Moskén är uppförd på en liten ö. Vi fortsätter till Victoria Terminus, ett imponerande exempel på viktoriansk gotisk arkitektur. Malaber Hills är platsen där Bombay’s rika och berömda bor. Vi ser också ”Tower of Silence”, det märkliga begravningstornet för Parsi-minoriteten (zoroastrianisterna ”eldtillbedjarna”, som från början kom från Iran). Kanske får vi också tid att uppleva Crawford Market, den fascinerande marknaden som domineras av frukt, blommor, fisk och exotiska fåglar. Övernattning på hotell i Bombay.

 

Dag 3 Bombay – Bangalore - Mysore

På morgonen lämnar vi Bombay för flyg till Bangalore. Härifrån är det ca 3½ timmas bussresa till Mysore. På väg dit ser vi världens största banyan-träd. På eftermiddagen har vi stadsrundtur då vi besöker maharadjans palats, ett äkta furstepalats med en överdådighet i elfenben, guld, silver och träsnideri.
Vi har två övernattningar i Mysore.

Dag 4 Mysore 

Stadsrundtur i Mysore med omnejd. Mysore är en vacker och luftig stad med parker och hamnanläggning. Staden är centrum för hantverk, t ex sandelträ och siden, och de stora maharadjorna härskade här fram till 1947.
Vi besöker också Tipu Sultans fantastiskt vackra sommarpalats, en blandning av islamisk och indisk arkitektur.

Dag 5 Mysore – Ooty - Coimbatore 

Idag fortsätter vi till Ooty, beläget i ett område där bergssidorna är täckta av tallar och eukalyptusträd. Färden går genom nationalparker, där vi ser elefanter korsa vägen. Bergsstaden Ooly, känd som ”Qeen of The Blue Mountains”, anlades av engelsmännen på 1800-talet. Vi kör vidare till Coimbatore, beläget i stort lantbruksområde. Övernattningen sker på ett hotell med trädgård nära Coimabatore. Om vädret tillåter njuter vi vår middag under palmerna i trädgården.

 

Dag 6 Coimbatore - Munnar

Teplantagerna i södra Indien är en fantastisk syn och idag kör vi till Munnar, som är centrum för teindustrin i Kerala. I Munnar har vi två övernattningar på ett hotell med tjusig utsikt och trädgård.

 

Dag 7 Munnar

Vi vandrar 4-5 timmar genom betagande teplantager. Vi ser också kardemummabuskar och har för det mesta vacker utsikt över bergen. Dessutom besöker vi en by för att få inblick i bybornas dagliga liv.

 

Dag 8 Munnar – Cochin - Ernakulam

Färd till Cochin och Ernakulam, där vi har två övernattningar. Om tiden tillåter kan man här få en utsökt ayurvedisk massage.
På kvällen övervarar vi en föreställning av den berömda Kathakali-teatern. Vi är i god tid innan föreställningen börjar för att få se hur sminkningen, som tar flera timmar, går till.

Dag 9 Stadsrundtur och seglats i Cochin 

Cochin, med mer än ½ miljon invånare, är idylliskt belägen på öar och halvöar. Staden grundades 1523 av Vasco da Gama. Vi besöker skeppsvarvet och Bolgatty Island, den judiska synagogan, St Francis Church och till sist ser vi de stora, mycket karakteristiska, kinesiska fiskenäten.

 

Dag 10 Cochin - Aleppey

Direkt på morgonen kör vi till Aleppey, där vi går ombord på en husbåt för att åka på ”Back Water”-seglats. Från båtarna ser vi hur livet fördrivs i det vackra vattenområdet. Det serveras en traditionell Kerala-lunch. Och övernattningen är också den ombord.

 

Dag 11 Aleppey - Idukki

Förmiddagen ägnas åt segling innan vi vid middagstid lämnar husbåten nära Kumarakom, där vår buss väntar. Färden går vidare till Idukki, ett område där floden Periyar rinner fram genom en djup ravin. Här åker vi på safariseglats i Thekkady nationalpark för att titta efter bl a elefanter och den bengaliska tigern.

 

Dag 12 Idukki - Madurai

Dagen startas med en promenad till några mycket spännande stambyar, där infödingarna lever av kryddodling. På eftermiddagen kör vi till Madural, en av södra Indiens äldsta städer. På kvällen övervarar vi en ceremoni i det gamla Meenakshi-templet då vi ser guden Shiva och gudinnan Meenakshi leds till sitt sovrum för natten. Vi själva övernattar i Madural.

 

Dag 13 Madural - Tanjavur

Buss till Tanjavur där vi övernattar. På väg dit lämnar vi huvudvägen ett långt stycke för att se ett stamtempel med ett otal gamla lerhyddor. Vi ser också förberedelse av cashewnötter.

 

Dag 14 Tanjavur - Tranqueber

Vi kör till Tranqueber, den gamla danska handelsstationen. Staden är nu i förfall, men det finns några gamla fina hus i kolonialstil att beskåda, borgen från 1620 och kyrkorna, som var centrum för mission och undervisning. Ett litet museum med danska texter får ett besök och det blir också egen tid att utforska stranden och övrigt i staden. Övernattning i Pondicheri.

 

Dag 15 Tranqueber - Mahabalipuram

Vi kör till Mahabalipuram där vi övernattar på ett fint hotell med badstrand och pool. Här vilar vi ut och summerar resan i den fina omgivningen. Med lite tur kan man få se havssköldpaddorna lägga sina ägg på stranden på natten och på morgonen se ungar komma ut från äggen för att ta sig ner till vattnet.

 

Dag 16 Mahabalipuram - Bombay

Vi tittar närmare på Mahabalipuram, denna lilla stad vid kusten med klippgrottor, tempel och reliefer från 600-talet. Nio tempel är uthuggna i klipporna med otaliga gudar och gudinnor, några med djurhuvuden. Dessutom finns en elefant i naturlig storlek tillverkad av sten.
På eftermiddagen kör vi till Madras för att flyga till Bombay. Övernattning i Bombay.

Dag 17 Hemresa

Flyg från Bombay kl. 09.15, mellanlandning i Helsingfors och ankomst till Köpenhamn kl. 16.10 

Priset omfattar:

Reguljärt flyg t/r Köpenhamn – Bombay
Inrikesflyg i Indien:
Bombay – Mysore
Madras - Bombay
Hotell med halvpension
Transport i A/C buss
Alla utflykter och entréer beskrivna i programmet
Engelsktalande lokal guide
Dricks till lokalguide och chaufför


Inte inkluderat i priset:
Avbeställningsskydd
Personlig reseförsäkring
Visum (f. t Dkr 350:-)
Kort

Till toppen  


Tipsa en vän

Skriv ut
Tur II
19. november 2008 - 5. december 2008

Alice Larsen

26.300 kr.

Priset omfattar

Enk.rumstill.:
3.500


> Beställ här