VIKTORS FARMOR
Elleparken 103
8520 Lystrup
tlf. 86 22 71 81
fax 86 22 71 96
info@viktorsfarmor.dk
Rejsegarantifonden
reg. nr. 1923
Till botten  

Syrien och Jordanien


Syrien och Jordanien – två länder som utgör förbindelsen mellan Medelhavet och den stora arabiska öknen. Genom årtusenden har området varit en mötesplats och smältdegel för olika kulturer och folkslag. På denna resa läggs också vikt vid på helt unika naturupplevelser i de enastående berg- och ökenområdena.

 

Sist men inte minst: Befolkningen i de båda länderna är otroligt vänliga och gästfria. De få turister som hittar hit blir mottagna med stor öppenhet, hjälpsamhet och intresse.

 

Dag 1

Flyg från Köpenhamn till Damaskus. Inkvartering.

 

Dag 2 

Vi lämnar Damaskus till senare på resan och kör direkt till korsriddarborgen Krak des Chevaliers, en av världens största medeltidsborgar. Efter besöket kör vi till Aleppo där vi har två övernattningar.

 

Dag 3

Liksom Damaskus ligger Aleppo som en knutpunkt på den antika handelsvägen. Vi startar stadsrundturen med ett besök i citadellet, ett imponerande fästningsverk.
Härifrån beger vi oss till suq’en (basaren), Syriens mest berömda suq med 12 övertäckta gator fyllda med äkta orientalisk atmosfär. I anslutning till suq’en finns flera karavanseraljer och andra hus med fina arkitektoniska detaljer.

Dag 4

Färd från Aleppo till Palmyra, den sägenomspunna oasstaden mitt i den syriska öknen. Vi passerar genom den stora triumfbågen och därefter vandrar vi längs den stora arkaden med imponerande pelare. Senare besöker vi också några berömda gravar i Palmyra.
Vi njuter av solnedgången från den högt belägna arabiska borgen (1600-talet), Qala’at Ibn Maan.

Dag 5 

På förmiddagen är vi kvar i Aleppo och därefter sätter vi kurs tillbaka till Damaskus.

 

Dag 6

Stadsrundtur i Damaskus då vi besöker bl a moskén Omayyad och suq’en, en övertäckt gata, eller gatusystem, med massor av orientalisk atmosfär.

 

Dag 7

Vi kör söderut genom Hauran-området, ett egendomligt landskap som domineras av vulkaniska berg. Vi passerar gränsen till Jordanien och kör till Jerash, en av de bäst bevarade grekisk-romerska städerna i Mellanöstern.
Övernattning i Amman, Jordaniens huvudstad.

Dag 8 

Vi besöker citadellhöjden i Amman, där vi ser restaurerade byggnadsverk från romersk, bysantinsk och islamisk tid. Efter besöket här fortsätter vi längs ”Kings Highway” till den kristna staden Madaba, ”The city of Mosaics”. 1 mil väst om Madaba ligger det heliga berget Mount Nebo, platsen där Moses såg in i det förlovade landet.
Sist på eftermiddagen kör vi till ”Dana Nature Reserve”, där vi har två övernattningar, den första i gästhus i Dana Village. Här har vi ett exempel på en traditionell jordansk by.

Dag 9

Dana Nature Reserve har en fantastisk belägenhet i ett nätverk av wadi’er och berglandskap, som sträcker sig från toppen av Jordan Rift Valley ner till öknens lågland. Flora och fauna är helt speciell. Det har registrerats ca 600 växtarter och mer än 150 fågelarter. Här finns många utmärkta vandringsstigar.
Hela dagen är avsatt för upplevelser i detta enastående naturområde. Vi går på bl a en 3-timmars vandring tillsammans med en specialguide som informerar om växter och djurliv.
Övernattning i Rumana Camp, ett stationärt tältläger ute i naturområdet.

Dag 10

Färd till klippstaden Petra. Besöket är en av resans höjdpunkter. Resan in i ”den rosa staden” startar med vandring genom Siq’en, en lång slingrande klyfta mellan överhängande klippor. Efter ca 1 timmes vandring gör klyftan en krök och här uppenbarar sig ”Skattkammaren” med fina fasader uthuggna i klippväggen. Vi har två övernattningar i Petra.

 

Dag 11

Ännu en fantastisk dag med utforskningen av Petra.

 

Dag 12

Vi kör söderut till Wadi Rum, ett enastående naturområde med landets mest storslagna ökenlandskap, Jordaniens svar på Grand Canyon. Här åker vi på jeep-safari med beduinförare för att riktigt kunna njuta av det storslagna landskapet och vi övernattar i en stationär camp i öknen.

 

Dag 13

Vi återvänder till Amman och på väg dit blir det möjligt att bada i Döda Havet. Inkvartering i Amman.

 

Dag 14

Färd till Damaskus där resten av är fri.

 

Dag 15

Flyg från Damaskus. Ankomst till Köpenhamn på eftermiddagen.

Priset omfattar:

Reguljärt flyg t/r Köpenhamn – Damaskus
Hotell med halvpension
Camping i Dana Nature Reserve och Wadi Rum
Transport i minibuss
Transport i jeep i Wadi Rum, Jordanien
Alla utflykter och entréer beskrivna i programmet
Engelsktalande lokala guider både i Syrien och i Jordanien
Specialguide på turen i Dana Nature Reserve
Dricks till lokalguider och chaufförer
Visum till Syrien
Visum till Jordanien

 

Inte inkluderat i priset:
Avbeställningsskydd
Personlig reseförsäkring
Kort

Till toppen  


Tipsa en vän

Skriv ut
Tur I
10. oktober 2008 - 24. oktober 2008

Jens Kirk Nielsen

26.100 kr.

Priset omfattar

Enk.rumstill.:
3.100


> Beställ här