VIKTORS FARMOR
Elleparken 103
8520 Lystrup
tlf. 86 22 71 81
fax 86 22 71 96
info@viktorsfarmor.dk
Rejsegarantifonden
reg. nr. 1923
Till botten  

Brasilien


Med segelbåt längs Brasiliens östkust

Denna mycket speciella Brasilien-resa är naturligt indelad i 4 delar:

• Igauaçu Vattenfall

• Segling med Toricomé

• Rio de Janeiro

• Paraty, en spännande stad, som är upptagen på UNESCO’s lista över världens kulturarv  

Höjdpunkten är seglingen ombord på den vackra ”Tall Ship” Tocorimé, en resa som korats av National Geographic att vara bland världens 25 ”Top Adventure Tours”.

Efter fyra dagar i Iguaçu, där de fantastiska vattenfallen upplevs både från den brasilianska och argentinska sidan, flyger vi till Rio. I Rio gör vi utflykter med jeep till Corcovado med Kristusfiguren och med kabinlift till Sockertoppen med den nästan äventyrliga utsikten över staden.

Sedan startar seglatsen i 6 dagar ombord på Brasiliens vackraste och största träskuta. Alla får möjlighet att vara med och sätta segel och alla andra göromål som krävs ombord. Det blir vandring i regnskog med bad i vattenfall och det kastas ofta ankare så man får en simtur.
Seglatsen slutar i den gamla kolonialstaden Paraty, där vi har tre övernattningar så det blir god tid till utflykter i området och att insupa stadens stämning.

 

Dag 1

Avresa från Köpenhamn. Byte av plan i Paris.

 

Dag 2

Ankomst till Rio där gruppen möts av Markus Lehmann. Vi flyger direkt vidare till Iguaçu. Inkvartering och vila före kvällens middag och folklore show.

 

Dag 3

Idag ska vi uppleva det fantastiska vattenfallet från den brasilianska sidan. Det är 275 fall på en bredd av 3 km och ett fall på ca 80 meter. Fallen är bredare än Viktoria-fallen och högre än Niagara-fallen. Vattnet faller mjukt mellan bruna klippor och grön regnskog och allt är införlivat i Iguaçu Nationalparkens 185 000 ha.

 

Dag 4

Vi åker på dagsutflykt till den argentinska sidan av vattenfallen. Här kommer vi ännu närmre inpå fallen. Vid det 90 meter höga fallet ”Djävulens Gap” kan man känna de hårda vattenstänken på huden och man ser stora regnbågar i luften. Här väller 1500 m³ vatten per sekund över kanten. En båttur avslutar dagen innan vi återvänder till vårt hotell.

 

Dag 5

På förmiddagen flyger vi till Rio, där vi ska övernatta de kommande tre nätterna. Sen eftermiddag åker vi linbana upp till Sockertoppen, då vi i solnedgången har en enastående utsikt över staden och landskapet. Middagen njuter vi på en lokal restaurang.

Dag 6 

Utflykt med jeep till Cordovado och Santa Teresa. På Cordovado ser vi den berömda Kristus-figuren, som nyligen valts till att vara bland världens 7 nya underverk.
Efter besöket kör vi mot Floresta Tijuca och Santa Teresa. På vägen ner mot Dona Marta Belvedere gör vi ett stopp och får en vacker utsikt tillbaka mot Cordovado, som vi precis lämnat, och också ner över Maracanã Stadium samt Bahla Guanabara och Pão Açuar.
Efter en paus är det dags att fortsätta till den pittoreska stadsdelen Santa Teresa, som på 60-talet blev medelpunkt för hippies och konsthantverkarna i Rio. Stadens gamla spårvagn rullar fortfarande och turen går genom trånga gator med vackra hus till Arco de Lapa innan vi vänder åter till hotellet. Dagsresan kan utökas med ytterligare en åktur med spårvagn över den berömda akvedukten.

Dag 7 

Fri dag i Rio. Reseledaren ger bra förslag till hur fridagen kan disponeras. T ex en tur till Botaniska Trädgården, en fridfull plats med de mest fantastiska växter.

 

Dag 8

Vi startar tidigt med minibuss, som på 2½ timma tar oss till det ställe där Tocorimé ligger för ankar. Vi forslas ut till skeppet med gummibåt och nu startar resans mest äventyrliga del; 6 dagars seglats med Tocorimé.

 

Dag 9 - 13

Det serveras tropisk frukost och därefter är det tid för sim- och snorkel-turer på förmiddagen. Dagsetapperna bestäms av väder och vind. Av och till kastar vi ankar och kliver i gummibåten för vandring i regnskogen.
På väg till den isolerade viken Cajaiba passerar vi fantastiskt vackra öar. I viken gör vi en expedition upp till den övre flodens vattenfall och även här finns tid för ett uppfriskande dopp.
Nästa dag sätter vi kurs mot Coitia – en strand vi kan ha nästan för oss själva. Här lagas barbeque och berättas äkta sjörövarhistorier.
Därefter ytterligare en dag för fulla segel mot Ihla Grande, och det ges möjlighet att klättra upp i masten och hjälpa besättningen samtidigt med att utsikten över de vackra ö-paradiset utbreder sig. I Sitio Forte gör vi en kort vandringstur till Den Blå Lagunen med helt kristallklart vatten.
Till sist sätter vi kurs mot Paraty där vi tar avsked av besättningen på Tocorimé.
Vi blir landsatta i Paraty med gummibåt och vi får tid att se närmare på detta historiska område som är både hemmahamn för Tociromé och även finns på UNESCO’s lista på världens kulturarv.
Reselaren bor själv i Paraty och har massor av förslag på vad dagen kan innehålla.

Dag 14 

Paraty är en av de mest charmerande städerna på sydostkusten. Vackert belägen med bergen bakom staden, som grundlades på 1600-talet. Stadens historiska centrum är det bilfri. Här finner man många arkitekturiska pärlor och stensatta gator. Staden är också känd för musik, konst och konsthantverk. Gatumusikanter och dockteater på gatan är en vanlig syn.
Vi gör en promenad på ”Gold trall”, en historisk route från 1600-talet då det var stor rusch i guldhandeln.

Dag 15

En vandringsdag! Vi upplever flera vattenfall samt ”Historical Brazilian Destilleries”.
Den täta atlantiska regnskogen är spännande att färdas i med vackra vattenfall och vattenhål utefter vägen. Vi får också uppleva hur den brasilianska nationaldrycken Cashasa (eller pinga) destilleras.

Dag 16 

Fri förmiddag. Kanske en sista promenad i staden med en kopp äkta brasilianskt kaffe på något av de många små caféerna. Transfer till flygplatsen på eftermiddagen i Sao Paulo för flyg hemåt.

 

Dag 17

Byte av plan i Paris och ankomst till Köpenhamn på kvällen.

Priset omfattar:

Reguljärt flyg t/r Köpenhamn - Rio
Inrikesflyg Rio – Iguaçu - Rio
Helpension på Tocarimé och i Paraty
Halvpension i Iguaçu och Rio
Alla utflykter och entréavgifter beskrivna i programmet

 

I priset ingår inte:
Avbeställningsskydd
Personlig reseförsäkring
Dricks


Praktiske oplysningerOm Tocorimé
Den 36 meter långa och tvåmastade skonaren är handbyggd i Santarém i Amazon-djungeln. Den byggdes av lokala skeppsbyggare och hantverkare med hjälp av fyra utländska initiativtagare, däribland reseledaren, den dansk-kanadensiske Markus Lehmann.
Smittade av drömmen om att segla jorden runt startade de fyra arbetet med att bygga sitt egen träskuta 1994. Det fanns lite pengar, så Amazon-djungeln valdes som byggarbetsplats och till att leverera de nödvändiga materialen. Projektet hjälpte samtidigt till med att utbilda lokalt med skeppsbyggande, ett hantverk som var på väg att glömmas bort. 11 år efter start stod skeppet klart och är nu ett världskänt utflyktsskepp, berömt i en artikel i National Geografic som en av världens 25 största reseupplevelser. Skeppet har plats för 16 gäster förutom besättningen. 


Andet

Övernattningen på Tocorimé sker i ett stort rum med kojer. Det finns förhängen som dras för. Någon kanske betecknar det som primitiva inkvartering- och toalettförhållanden.


Till toppen  


Tipsa en vän

Skriv ut
Tur II
9. november 2008 - 25. november 2008

Markus Lehmann

35.200 kr.

Priset omfattar

Enk.rumstill.:
3.700Enkelrum endast möjligt på hotellen.

> Beställ här