VIKTORS FARMOR
Elleparken 103
8520 Lystrup
tlf. 86 22 71 81
fax 86 22 71 96
info@viktorsfarmor.dk
Rejsegarantifonden
reg. nr. 1923
Till botten  

Mongoliet


Vandring i Centralasien

Efter två övernattningar i Peking landar vi i Ulan Bator för 8 dagars vandring i området kring Khustal National park. Berg, slätter, sjöar, kloster och besök hos nomadfamiljer. Resan omfattar 8 dagars vandring och de flesta dagar vandrar vi ca 4 timmar, några få dagar 6-7 timmar. Övernattningarna sker i camps (mongoliska filttält) eller vanliga tält (egen sovsäck medtas).

 


Dag 1 Avresa från Köpenhamn

 

Dag 2 Ankomst till Peking

Ankomst till Peking. Inkvartering och därefter kort stadsrundtur.

 

Dag 3 Peking

Vi ser Tian’anmen Square och Den Förbjudna Staden, som har palats från Ming och Qing dynastierna.

 

Dag 4 Ankomst till Ulan Bator

Flyg till Ulan Bator, huvudstaden i Mongoliet. Efter ankomsten har vi tid till en kort orienteringstur i staden.

 

Dag 5 Ulan Bator

Vi ska bekanta oss med Ulan Bator och börjar med Sukhbaatar-platsen, stadens hjärta. Runt den stora marmorstatyn av ledaren Sukhbaatar ser vi Parlamentet, Rådhuset, Operahuset. Därefter kör vi till Zaisan Hill, ett stort monument över de soldater som föll under andra världskriget.
På Naturhistoriska Museet ser vi helt intakta skelett av dinosaurier och vi får också intryck av djurlivet i Mongoliet.

Dag 6 Khustai Nuruu National Park, 10 km

Efter ca 10 mils färd närmar vi oss Khustal Nuruu National Park, ett imponerande naturområde i bergskedjan Khustal Nuruu. I området finns vilda hästar, ulvar och ett stort antal fågelarter. Övernattning i camp. Vandring ca 4 timmar.

 

Dag 7 Khogno Khan Mountain, 12 km

Vi kör till Khogno Khan Mountain, som är toppattraktionen i Mongoliets centrala del. Naturen är betagande 1967 m ö h, med utsikt över stora stäppområden, som sträcker sig 20 mil och med slingrande floder.
På vandringsturen kommer vi till ett litet kloster, Oygon, och vi gör ett besök hos en lokal familj. Övernattning i camp. Vandring ca 4 timmar.

Dag 8 Tuykhun Monastery, 11 km 

Efter frukost kör vi till Tuykhun Monastery, uppfört av St Zanabazar 1651 som en plats för meditation. Klostret är vackert beläget på 2000 meters höjd och omgivet av skog och räknas som en betydelsefull religiös plats.
Vandringen går upp längs en liten bergsstig och är en fin plats för avkoppling i dessa lugna omgivningar. Övernattning i tält. Vandring ca 4 timmar.

Dag 9 Naiman Nuur Lake, 4 km 

Från Tuykhun Monastery kör vi söderut till sjön Naiman Nuur. Under dagen blir det vandring i bergskedjan Khangay. Vi ser områden utsatta för jordbävningar och stora hål i jordskorpan och vi upplever vackra kanjoner i Orkhon Valley. Övernattning i tält. Vandring ca 2 timmar.

 

Dag 10 Naiman nuur Lake, 12 km

Vandringen sker i vackert område med 8 sjöar på en höjd av 2000 m ö h och omgivna av höga skogklädda berg. På några platser i detta fantastiska landskap finns kratrar från slocknande vulkaner. Övernattning i tält. Vandring ca 6 timmar.

 

Dag 11 Vattenfallet Orkhon, 10 km 

Efter frukost kör vi till vattenfallet Orkhon, en särpräglad plats där vattenfallets ljud hörs på långt håll. Området är enastående med kanjoner som uppstått genom vulkanisk aktivitet. Övernattning i tält. Vandring ca 5 timmar.

 

Dag 12 Karakorum stad, 10 km 

Karakorum är den gamla huvudstaden i det mongoliska imperiet från den tid då Djingis Khan besegrade och härskade över en stor del av världen. Vi besöker det berömda klostret Erdene Zuu, uppfört 1586 av Abtai Sain Khan. En fantastisk syn möter oss med 108 vita pelare mellan templen. Detta är det första buddistiska centret i Mongoliet. Det var inte bara ett kloster utan också en fästning med fyra sidor omgivna av mäktiga murar och torn. Tidigare har klostret hyst 1000 munkar i sina 100 tempel. Dock förstördes det mycket under Stalin-tiden på 1930-talet och stängdes. I klostret kan man idag se en fin samling skulpturer, konstverk och böcker. Övernattning i camp. Vandring ca 4 timmar.

 

Dag 13 Khogno Khan Mountain, 12 km

Vandring i den södra delen bland dessa fantastiska klippiga berg – här som en naturlig oas. Här finns många fågelarter och djur. Vi har också tid att besöka en nomadfamilj och får intryck av deras uråldriga leverne. Övernattning i camp. Vandring ca 4 timmar.

 

Dag 14 Ulan Bator

Färd tillbaka till Ulan Bator och fri eftermiddag för vila eller shopping. På kvällen övervarar vi en folklore-show med bl a strupsång och maskeraddans.
Övernattning på hotell.

Dag 15 Avresa från Mongoliet 

Flyg tillbaka till Peking där resten av dagen är fri.

 

Dag 16 Flyg till Danmark 

Flyg till Köpenhamn.

Priset omfattar:

Reguljärt flyg t/r Köpenhamn – Peking – Ulan Bator
Hotell med halvpension i Peking
Hotell/camps- och tältövernattningar med helpension i Mongoliet
Hyra av tält och liggunderlag (egen sovsäck medtas)
Dricks till lokala guider, chaufförer och campingpersonal 


Inte inkluderat i priset:
Avbeställningsskydd
Personlig reseförsäkring
Visum till Kina (f.t Dkr 250:-)
Visum till Mongoliet ( f.t Dkr 485:-)Kort

Till toppen  


Tipsa en vän

Skriv ut
Tur I
28. juni 2008 - 13. juli 2008

Esben Gynther

27.800 kr.

Priset omfattar

Enk.rumstill.:
2.800


> Beställ här